Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Επιστολή εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών Καστοριάς


Καστοριά, 11-8-2012
                                                                                 

                                                                                 Προς Συλλόγους Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης


Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας  Εκπ/σης ν.Καστοριάς, είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Καστοριάς, η οποία δημιουργήθηκε από επαγγελματικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία και τοπικούς φορείς του ν.Καστοριάς, με στόχο την οργάνωση και εκτέλεση δράσεων για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων  του ακριτικού νομού μας.
    Η Κίνηση Πολιτών Καστοριάς τον περασμένο Φεβρουάριο οργάνωσε τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Καστοριάς για την τιμή του πετρελαίου. Πάνω από 200 σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς υπέγραψαν το ψήφισμα που είχε συνταχθεί. Περίπου 3000 πολίτες συμμετείχαν στην πορεία, κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του νομού μας.
    Επειδή όμως βλέπουμε πως η συγκυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα μέτρα της εξαθλίωσης που θέλει να επιβάλλει, επιμένει και στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συλλογή υπογραφών από κάθε πολίτη του ν. Καστοριάς.
    Ταυτόχρονα θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας μας, σε κάθε νομό, σε συλλόγους, σωματεία και τοπικούς φορείς, να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες. Όλοι μας θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Και ας είναι αυτή η κίνηση το ξεκίνημα για να ακολουθήσουν και άλλες μορφές αντίστασης απέναντι στην οργανωμένη και βίαιη επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά.
    Ακολουθεί το ψήφισμα που συντάχθηκε από την Κίνηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Τάνια Κορμά
Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Ν. Καστοριάς,
Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: