Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη εν όψει της δίκης την Πέμπτη 2/2.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                              Καστοριά 31-1-17
Αλ.Παπάγου18                                                                    Αρ.Πρωτ. 42
T.K. 52100, Καστοριά
sepekastorias@gmail.com
Πληροφορίες: Κώστας Χατζηφωτιάδης
τηλ.6936931472
                                                                ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου, Δ.Ο.Ε.


Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη εν όψει της δίκης την Πέμπτη 2/2.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" γιατί οι αιρετοί τους βαθμολόγησαν με χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο όπου θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο», ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών εκπροσώπων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους, σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.α., που έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Να αθωωθούν οι αιρετοί, Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:00πμ έως τις 12.00πμ και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8.30πμ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12).

Για το Δ.Σ.


   Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Κώστας Χατζηφωτιάδης                                    Σταυρούλα Τσουμαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: